David Boronat: "Això no va de tenir presència… Va de moltes coses però cada cop més de vendre"

L’any 1999 David Boronat va fundar Multiplica, una consultora avançada especialitzada en negocis digitals i projectes d’ eBusiness que tenia l’ambició de converstir-se en una referència indiscutible en la conceptualització i dinamització de negocis a través de l’ús intel·ligent i rendible de les noves tecnologies. Actualment tenen delegacions a Barcelona, Madrid, Santiago de Xile, México D.F., Buenos Aires, Säo Paulo i Miami. En el seu darrer llibre: «Vender más en Internet» es desgranen les claus de la persuabilitat i això també és el que ve a fer en la seva intervenció en el Màster en Web.

Persuabilitat… Tu ets un dels pares de la criatura. Em pots definir el concepte?

El concepte neix l’any 2005 quan treballant amb projectes a la xarxa no em sentia còmode amb els termes que llavors tenia per definir la capacitat d’una presència on line de persuadir a un usuari i convertir-lo en client. Estratègia digital? Marketing on line? Usabilitat? Cap em convencia per fer entendre que havíem de posar un major accent no a atreure usuaris a les nostres webs sinó a un cop ens visitaven acabessin fent click.

David Boronat

David Boronat

La persuabilitat és centra en portar l’usuari a una acció: registrar-se, despenjar el telèfon o comprar. I insisteix amb què no és suficient amb tenir una presència usable i hem d’interioritzar la psicologia de l’usuari i la millor de les estratègies de marketing i posicionament per convèncer a l’usuari.

Disseny, processos, textos, medició, optimització… Em crida molt l’atenció com els detalls i l’excel•lència en l’execució centren un discurs que contrasta amb el discurs publicitari clàssic de creativitat i estratègia. Internet és el regne de les petites coses tangibles?

He pogut treballar amb moltes agències de publicitat i agències interactives i la meva gran crítica sempre ha estat que estan més pensades per guanyar premis que per generar resultats. En el món off line on les possibilitats de vincular accions de comunicació i vendes es veuen més diluïdes podria passar. Però a la xarxa, no. Tot, o quasi tot, és mesurable i per tant no hi ha excusa per no posar més ciència i menys intuïció en les accions que realitzem.

Mirant l’entorn empresarial espanyol, quin percentatge d’empreses amb presència a Internet creus que està compromesa amb la persuabilitat?

Crec que les empreses grans i importants ja han entès que això no va de tenir presència. Això va de moltes coses però cada cop més de vendre. I aquestes empreses ja estan treballant en optimitzar les seves presències per obtenir millors ratis de conversió. S’ha fet molta feina especialment en els darrers dos o tres anys i el futur és ben prometedor en aquest sentit.

Les empreses més petites – no obstant – estan encara molt lluny de la persuabilitat. Dos són els obstacles més importants: el missatge (no sempre saben com presentar la seva proposta de valor) i el pressupost (fer webs persuasives requereix d’hores i això és el que aquestes empreses no tenen).

¡Deja el primer comentario, no seas tímido!

Únete a la discusión

Puedes utilizar los siguientes HTML tags y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>